“Çocuklara somut deneyimler yolu ile keşfedebileceği fırsatlar sunması için Aralık ayının projesini “Saat” olarak belirledik. Projeye başlarken okulumuzu girişten itibaren “Saat” teması ile dekore edeceğiz. Çocukların ve ailelerin sürece aktif katılımlarını artırmak için evden çeşitli saat modelleri (kum saati, kol saati, masa saati, analog saat, dijital saat vb) getirmelerini isteyeceğiz. Projemiz boyunca çocukların saat ve çeşitlerini keşfetmeleri için zengin deneyim ortamları oluşturacağız.
Saat projemizle çocukların zamanı keşfetmelerini planlıyoruz. Çocukların somut olarak yaşayacakları zaman nasıl ölçülür, bir yıl kaç gündür, bir ay kaç gündür, bir yılda kaç ay vardır ile ilgili kavramların önemini kavrayacaklar. Saati tanıma, saati okuma, saat türlerini tanıma, bir saat nasıl çalışır, saat modellerinde deneyimleyerek öğrenecekler. Deneylerle “Gece gündüz nasıl oluşur, güneş saati kum saati ve su saati” yaparak geçmişten günümüze saat türlerini ve nasıl çalıştıklarını inceleyecekler. Bizi deneyimlerle dolu bir ay bekliyor.
Proje boyunca evde düzenli olarak saat ile günlük rutinlerinizi oluşturabilirsiniz. (yemek saati, uyku saati vb). Bir saatçi dükkanına, bulunduğunuz bölgede bir saat müzesi, saat kulesi varsa gidebilirsiniz.
Ay boyunca projemizi çeşitli sanat çalışmaları ile destekliyoruz. Bu çalışmalar ile çocukların yaratıcılıklarını ve estetik algılarını geliştirmeleri için zengin fırsatlar sunuyoruz.
“Salvador Dali” Katalan sürrealist ressam, resim stilinde sürrealizm ve sembolizm kullandı. Dali’nin gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenen sanat tarzını deneyimleyeceğiz. Sanatçının “Belleğin azmi” (eriyen saat) gerçeküstü tabloyu kendi tarzımızda yorumlayarak tasarlayacağız.Bulunduğunuz bölgede benzer sanat eserlerinin olduğu bir sergiyi veya sanat müzesini gezebilirsiniz.
Saat projesi boyunca çocukların problem çözme, yaratıcılık ve tasarım alanlarında deneyimler sunmak için “Bir günde neler yaparız? Bir günün uzunluğu ne kadardır?” Sorusundan yola çıkarak “Benim bir günüm çarkı” STEM projemizi aralık ayı boyunca sürdüreceğiz. Çocuklar öncelikle günlük yaşamdaki basit makinaları inceleyecekler, dişli çarkların nerelerde kullanıldığını, makinaları nasıl çalıştırdığını öğrenerek çeşitli Legolarla kendi tasarımlarını oluşturacaklar. Ay sonuna doğru çocuklar çeşitli materyaller kullanarak seçtikleri “Benim Bir Günüm Çarkı” oluşturmaları planlanmaktadır. Bu proje ile çocukların bir problem üzerinde süreç boyunca matematik, fen, sanat, mühendislik alanlarından faydalanarak çözümler ve tasarımlar üretmeleri hedeflenmektedir.
Sizlerde evde çarkların nasıl çalıştığını gösteren çeşitli videolar izleyebilir. Evinizde bulunan basit makinelerin içindeki çark ve çalışma sistemini inceleyebilirsiniz.
Aralık ayı projemiz kapsamında teleskopun mucidi olan bilim insanı Galileo Galile’yi tanıyacağız. Teleskobun nasıl icat edildiği, ilk teleskop modelini, nerelerde ve niçin kullanıldığı, ne işe yaradığı, çeşitleri, yaşamımızdaki yeri ve önemini öğreneceğiz. Uzaydaki en büyük teleskop ile ilgili ilgi çekici videolarla merakımızı arttıracağız.
Teleskop çeşitlerini araştırabilir. Çeşitli artık materyallerle kendi teleskopunuzu oluşturabilir, incelemeler yapabilir, gerçek teleskop ile kendi teleskopunuz arasındaki benzerlik ve farklılıkları konuşabilirsiniz.
Aralık ayında çocukların erken okuryazarlık becerileri desteklemek için aşağıdaki kitapları proje kitaplarımız olarak seçtik. Bu kitaplarla çocukların konuşma ve dinlediğini anlama becerilerini desteklemek için kukla tasarımı, hikâye sıralaması ve drama çalışmaları planlıyoruz. Proje kelimeleri ile çocukların kelime ve harf farkındalıklarını destekleyici çalışmalar planlıyoruz. Çocukların yazı farkındalığı için projemiz kapsamında saat ile ilgili drama alanlarını sınıfımızda oluşturacağız. Böylece çocuklar hem farklı rollere girerek kendilerini ifade etme becerisini geliştirirken hem de yazılı materyalleri günlük hayatta kullanım alanlarını ve anlamlarını deneyimlemelerini planlıyoruz.
Yoğun Bir Yıl
Saat Kaç?
Biraz Zaman Alabilir Miyim?
Gece Maymunu-Gündüz Maymunu
Gece Boyunca
Zaman Nedir?
Guguklu Saatin Küçük Kuşu
Kış Gülünce
Rakamlar ve Küçük Canlılar
Rakamlar ve Hayvanlar
Aralık ayı proje konumuz ile ilgili olarak “Yaratıcı Hikaye” oluşturabilirsiniz. Yazdığınız hikayenizi resimleyerek kendi kitabınızı oluşturabilirsiniz.
Erken matematik çalışmalarımızda bu ay şekil, sayma çalışmalarımız tüm hızıyla sürerken, uzamsal görselleştirme ve imgeleme çalışmaları ile çocukların çevrelerindeki dünyayı zihinlerinde görselleştirmelerine ve kavramalarına destek olacak etkinlikler yer alacak. Ay boyunca, şekilleri ve nesneleri tanımlayacak ve çevremizde gördüğümüz üç boyutlu nesneleri oyunlarımızın parçası olarak inşa edeceğiz.
Sizler de çocuklarınızla farklı şekilleri ve boyutları gösteren oyuncaklar ve resimlerle çalışabilirsiniz. Örneğin, onlardan gördükleri şekilleri ve boyutlarını adlandırmalarını isteyebilir, iki boyutlu resmini gördükleri bir nesneyi bloklarıyla üç boyutlu olarak yeniden inşa etmelerini bekleyebilirsiniz. Çocuklara nesneleri birbirine göre konumlandırmalarını isteyerek görselleştirme ve imgeleme becerilerine destek verebilirsiniz. Ayrıca, çocukların etraflarındaki dünyayı gözlemlemelerini ve bu gözlemleri kullanarak hikâyeler veya resimler oluşturmalarını sağlayabilirsiniz.
Bu ay programımızdaki oyunlar ile öncelikle vücudumuzdaki dikkat ve dengeyi geliştirmek için gece-gündüz, tilki tilki saatin kaç, balon tenisi, ritmik yürüme, deve cüce, top kimde gibi oyunlarını oynayacağız. Takım oyunları ile koşma, zıplama, yakalama gibi büyük motor becerilerine odaklanacağız ve aynı zamanda bu oyunlar sırasında çocukların zaman algısını geliştirmek için 5-10 dakika veya yarım saat-bir saat gibi zaman tutucularla çalışacağız. Balıkçı, ritmik yürüme gibi oyunlar ile çocukların grup içinde hareket etme becerilerini destekleyeceğiz. Parkur oyunları ile de çocukların kuvvet ve kas gücü için pratik oluşturacak alanlar planlıyoruz.
Evde yukarıdaki oyunlardan birisini çocuğunuzun size öğretmesini isteyebilir ve ailecek oynayabilirsiniz. Böylece hem okul ile ev arasındaki bağı güçlenir hem de aile içinde çocuğunuz sorumluluk ve aktif rol almayı deneyimler.
Ay boyunca sosyal-duygusal eğitim programlarımız ile çocuklarımızın sosyal ve duygusal becerilerini desteklemeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Duygularını görseller yardımı ile adlandırmaları için pratikler oluşturuyoruz. Çocuklar duygularını isimlendirirken duyguların vücutta nasıl tepkilere yol açtığını da anlamaya yönelik çalışmalar yapıyoruz.
Farklı duygular ile ilgili konuşmaları için günlük yaşamda karşılaşabilecekleri örnekler hakkında sohbet ediyoruz. Çocuklarla empati, işbirliği, yardımlaşma, ve çabalama gibi kavramları eğlenceli bir şekilde ele alırken, çocuklara başkalarının duygularını anlama ve zorluklarla başa çıkma becerisi kazandırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Empati nedir, Nasıl empati yaparız? gibi sorulara günlük yaşamımızdan örnekler ile yanıtlar arıyoruz.
Duyguları ifade eden bir hikaye kitabı okuyarak, kitabın karakteri, kitapta geçen olayları, o karakter yerinde olsan ne hissederdin? Sen olsan ………... ne yapardın? Ona nasıl davranılması isterdin? vb Kitapta geçen duyguların ne olduğu ile ilgili sohbet edebilir, aynada mimiklerle (üzgün, kızgın, mutlu, şaşkın) yapabilir hangi duygunun sizleri daha iyi hissettirdiği ile ilgili konuşabilirsiniz.
Bu ay orman günlerimizde çocukların ormanda var olan doğal yapıları keşfetmelerini, kış mevsiminin mevsimsel değişimleri, insanlar ile diğer canlılar arasındaki değişimlerin benzerlik ve farklılıkları öğrenmelerini destekleyeceğiz. Doğal materyallerle (yaprak, kozalak, dal, taş vb) kendi hikayelerini oluşturmalarını yaparak yaşayarak öğrenmelerini destekleyeceğiz.
Bu ay içerisinde ailecek size yakın bir alanda orman keşfine çıkabilirsiniz. Sizde topladığınız doğal materyallerle kendiniz için bir hikaye oluşturabilirsiniz.
Çocukların günlük yaşam becerileri destekleyen mutfak çalışmaları yapıyoruz. Günlük yaşam çalışmaları ile desteklerken küçük kas gelişimi noktasında destek veriyoruz. Bunun yanında dokunma duyusu ile ilgili çalışmalar ile çocukların farklı dokular ile temas etmesi için alanlar oluşturuyoruz. Farklı dokulardaki nesnelere dokunarak yüzeyleri ayırt etme çalışmaları yapıyoruz. Doğadan nesneler ile duyusal oyunlar oynuyoruz.
Bir torbanın ya da kutunun içine çocuğunuzun farklı dokularda nesneler bırakabilirsiniz ve çocuğunuzun gözü kapalı olarak torbanın içindeki bir oyuncağı dokunarak bulmasını isteyebilirsiniz. Günlük yaşamda mutfakta çocuğunuza küçük sorumluluklar verebilirsiniz. Çocuğunuzla doğadan nesneler toplayabilir ve onlarla tasarımlar yapabilirsiniz.
Aralıkta bizi müzik, ritim ve dans dolu bir ay bekliyor. Programımızda farklı ritimleri ve sesleri keşfedeceğiz. Seste gürlük ve kalınlık-incelik üzerine çalışmalar planlıyoruz. Çocukların doğada var olan seslerdeki dinamikleri keşfetmeleri için fırsatlar oluşturacağız.
Bulunduğunuz bölgede bir müzik atölyesi/mağazasını ziyaret edebilir. Orada bulunan müzik aletlerini inceleyebilir. Çocuğunuzun ilgisine göre seçtiğiniz bir müzik aletini çalmasını deneyimletebilirsiniz.
Bu yıl ilk kez düzenlenen Küçükşeyler'in Yıldızları Ödülleri 7 Kasım 2024 tarihinde Sapanca Elit World Grand Otelde düzenlenen törende dağıtıldı. Küçükşeyler Anaokulları çatısı altında bulunan ve belirlenen dallarda Üstün Başarı gösteren okul kurucuları ödüllendirildiler. Ödül alan tüm okullarımızı ve Kurucularımızı içtenlikle kutluyoruz. Ödül verilen alanlar ve bu alanlarda ödül alan okullarımızın isimlerini şu şekildedir:
VELİ MEMNUNİYET ÖDÜLÜ
2023-2024 yılı ve 2024-2025 yılı veli memnuniyeti anket sonuç ortalamasının %95 ve üstü olması
Velilerden şikayet veya olumsuz geri bildirim gelmemesi
Kriz durumlarının okul tarafından iyi yönetilmesi
Okul özelinde marka aleyhine yorum ve değerlendirmelerin oluşmaması
Edirne Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Bahçeşehir Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Beylikdüzü Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Dragos Küçükşeyler Anaokulu
MARKA BAĞLILIĞI ÖDÜLÜ
Marka ile birlikte 10. ve 15. yılı tamamlamış ve bugün burada bizlerle birlikte olmak
Marka ile uyum içinde çalışmak, akademiden herhangi bir ihtar veya uyarı almamak
Akademinin düzenlediği toplantılara katılım sağlamak
Okul ziyaretleri sırasında Akademi Koordinatörleri tarafından saptanan ve raporda belirtilen eksiklerin zamanında tamamlanması
Eskişehir Küçükşeyler Anaokulu (17 yıl)
Sakarya Küçükşeyler Anaokulu (17 yıl)
İstanbul Suadiye Küçükşeyler Anaokulu (12 yıl)
İstanbul Bahçeşehir Küçükşeyler Anaokulu (12 yıl)
Mersin Küçükşeyler Anaokulu (11 yıl)
Uşak Küçükşeyler Anaokulu (11 yıl)
İstanbul Beylikdüzü Küçükşeyler Anaokulu (10 yıl)
Trabzon Küçükşeyler Anaokulu (10 yıl)
KONTENJAN DOLULUK ORANI EN YÜKSEK OKUL ÖDÜLÜ
2024 Şubat ayında kontenjan doluluk oranı
Eylül 2024 ayında kontenjan doluluk oranı
Bu iki ayrı dönemin yüzdesinin ortalaması %90 üzeri olması
Bu iki ayrı dönemin ortalama öğrenci sayısının 100 ve üzeri olması
Ankara-Eryaman Küçükşeyler Anaokulu
Çorlu Küçükşeyler Anaokulu
Edirne Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Beylikdüzü Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Kurtköy Küçükşeyler Anaokulu
Kütahya Küçükşeyler Anaokulu
Mersin Küçükşeyler Anaokulu
Uşak Küçükşeyler Anaokulu
MARKAYA DEĞER KATAN OKUL
Özel gün ve bayramlarda markaya değer katan uygulamalar
Okulun tanıtımı ve prestijini artıracak çalışmalar yapmak
Okulun bulunduğu yerde özel veya resmi kurumlarla işbirliği içinde olmak
Sosyal sorumluluk projelerinde yer almak
Aileler için yılda en az iki kez akademi uzmanlarının ve bulundukları yerlerdeki uzmanlardan yararlanarak eğitimler, konferanslar gerçekleştirmesi.
Okulun bulunduğu yerleşkedeki Dünya Miras listesine girmiş Kültür Varlıklarının tanınması yönünde çalışmalara katkı yapması.
Edirne Küçükşeyler Anaokulu
ÇALIŞAN MEMNUNİYET ÖDÜLÜ
Müdür, PDR Uzmanı, Öğretmen ve Yardımcılarına Uygulanacak Çalışan Memnuniyeti Araştırması verileri sonuçları %95 ve üzeri olan okullarımız
Antalya-Lara Küçükşeyler Anaokulu
Çorlu Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Beylikdüzü Küçükşeyler Anaokulu
İstanbul Sancaktepe Küçükşeyler Anaokulu
Malatya Küçükşeyler Anaokulu
Mersin Küçükşeyler Anaokulu
Niğde Küçükşeyler Anaokulu
PERSONEL KALİTESİ VE DEVAMLILIĞI ÖDÜLÜ
Müdür, Öğretmen, PDR Uzmanlarının mezuniyet durumları
Söz konusu çalışanların okulda çalışma süreleri ortalaması
Akademinin Online ders gözlem raporları
Okul ziyaretleri sınıf ve uygulama gözlem notları
Aydın Küçükşeyler Anaokulu
Mersin Küçükşeyler Anaokulu
Trabzon Küçükşeyler Anaokulu